Advertisement

Bartın Nerede / Ulus Bartin Vikipedi : Yüzölçümü 2,076 km2 olan bartın, alan olarak türkiye'nin 79.

Bartın Nerede / Ulus Bartin Vikipedi : Yüzölçümü 2,076 km2 olan bartın, alan olarak türkiye'nin 79.. Haber güncelleme tarihi 25.04.2018 09:52 bartın mutfağında çok lezzetli ve çeşitli yemekler yer alır. Kozcağız bağlı olduğu bartın merkez ilçe merkezine 18 kilometre mesafe uzaklıktadır. Bartın iline en yakın ilçe 12.0 km ile amasra, en uzak ilçe ise 38.4 km ile kurucaşile olarak hesaplanmıştır. Bartın il merkezine bağlı 4 ilçe bulunur. Klasik karadeniz mutfağından farklı olarak pek çok özgün lezzet, bartın mutfağında keşfedilmeyi bekliyor.

Karadeniz bölgesi'nin batı bölümünde olup 59 km boyunca kıyı şeridi bulunmaktadır. Bartın ili türkiye'nin kuzeyindeki karadeniz bölgesinin batı kesiminde yer almaktadır. 59 kilometrelik sahil şeridine sahip olan il, denizden 12 kilometre içeride kurulmuş ve içerisinden geçen bartın çayı ile çevrilmiştir. Klasik karadeniz mutfağından farklı olarak pek çok özgün lezzet, bartın mutfağında keşfedilmeyi bekliyor. Bartın iline en yakın ilçe 12.0 km ile amasra, en uzak ilçe ise 38.4 km ile kurucaşile olarak hesaplanmıştır.

Bartin In Ilceleri Neler Ve Hangi Bolgede Bartin Da Gezilecek Ve Tarihi Yerler Son Dakika Haberleri Internet
Bartin In Ilceleri Neler Ve Hangi Bolgede Bartin Da Gezilecek Ve Tarihi Yerler Son Dakika Haberleri Internet from i4.hurimg.com
Doğu tarafından kastamonu yer alırken batısında zonguldak komşu illeridir. Bartın konumu ise 41° 38' 15.3744'' kuzey ve 32° 20' 1.7268'' doğu gps koordinatlarıdır. Aynı zamanda bartın nehri kenarında kurulmuştur. Doğusunda kastamonu, güneyinde karabük ve batısında da zonguldak illeriyle komşudur. Karadeniz bölgesi'nin batı bölümünde olup 59 km boyunca kıyı şeridi bulunmaktadır. Verimli arazileri olan şehirden, verimli akarsular geçer;. Yüzölçümü 2,076 km2 olan bartın, alan olarak türkiye'nin 79. Bartın ve i̇lçeleri arasındaki mesefeler mesafeler coğrafi koordinatlar yardımı ile hesaplanmıştır ve doğrusal uzaklıkları gösterir.

Doğusunda kastamonu, güneyinde karabük ve batısında da zonguldak illeriyle komşudur.

Doğusunda kastamonu, güneyinde karabük ve batısında da zonguldak illeriyle. Yüzölçümü 2,076 km2 olan bartın, alan olarak türkiye'nin 79. Bartın hangi bölgede sorusunun cevabı olan karadeniz bölgesi, oldukça geniş bir alanda kendine özgü doğası ile dikkat çekiyor. Bartın, karadeniz bölgesi'nin batı karadeniz bölümü'nde yer almaktadır. Bartın yüz ölçümü 2,330 km 2 dir. Klasik karadeniz mutfağından farklı olarak pek çok özgün lezzet, bartın mutfağında keşfedilmeyi bekliyor. (ortalama deniz seviyesine göre yüksekliği) Bartın 192.389 toplam nüfusu karadeniz bölgemizde bulunan şirin bir ildir. Karadeniz'in en huzurlu şehirlerinden biri olan bartın'ın oldukça zengin bir mutfağı var. Ilıman deniz iklimine sahip olan karadeniz kenti olan bartın'ın bir diğer komşusu ise karabük'tür. Verimli arazileri olan şehirden, verimli akarsular geçer;. Doğusunda kastamonu, güneyinde karabük ve batısında da zonguldak illeriyle komşudur. İşte, bartın'a gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken lezzetler.

59 kilometrelik sahil şeridine sahip olan il, denizden 12 kilometre içeride kurulmuş ve içerisinden geçen bartın çayı ile çevrilmiştir. Amasra ilçesiyle turistlerin ilgisini çeken bartın, temiz sahili ve kıyı şeridiyle insanların beğenisini toplar. Bartın, türkiye'nin karadeniz bölgesi'nde batı karadeniz bölümünde küçük bir ildir. Bartın karadeniz bölgesinde yer almaktadır. 1999 senesine il olan bartın, tarihi ve doğal güzellikleriyle kendinden söz ettirmektedir.

Guzelcehisar Bazalt Sutunlari Nerede Nasil Gidilir Nerdesinbahar Com
Guzelcehisar Bazalt Sutunlari Nerede Nasil Gidilir Nerdesinbahar Com from i2.wp.com
İlin rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 481.7 m. Ilıman deniz iklimine sahip olan karadeniz kenti olan bartın'ın bir diğer komşusu ise karabük'tür. Adını, kenarında kurulduğu bartın çayı'nın antik çağdaki isminden (parthenios) alan kent, tarihi paphlagonia antik kentlerinden sesamos (amasra),kromna (kurucaşile) ve erythinoi (çakraz)'ı. Aynı zamanda bartın nehri kenarında kurulmuştur. Bartın, türkiye'nin karadeniz bölgesi'nde batı karadeniz bölümünde küçük bir ildir. Kozcağız bartın ilinde yer almakta olup, kozcağız bartın merkez ilçesine bağlıdır. Karadeniz bölgesi'nin batı bölümünde olup 59 km boyunca kıyı şeridi bulunmaktadır. Bartın il merkezine bağlı 4 ilçe bulunur.

Doğusunda kastamonu, güneyinde karabük ve batısında da zonguldak illeriyle.

Bartın iline en yakın ilçe 12.0 km ile amasra, en uzak ilçe ise 38.4 km ile kurucaşile olarak hesaplanmıştır. Klasik karadeniz mutfağından farklı olarak pek çok özgün lezzet, bartın mutfağında keşfedilmeyi bekliyor. Bartın, karadeniz bölgesi'nde yer almaktadır. Batı karadeniz'e kıyısı olan küçük bir şehir olan bartın'ın en meşhur lezzetlerini sizler için bir araya getirdik. Aynı zamanda bartın nehri kenarında kurulmuştur. İlin rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 481.7 m. Bartın yüz ölçümü 2,330 km 2 dir. Amasra ilçesiyle turistlerin ilgisini çeken bartın, temiz sahili ve kıyı şeridiyle insanların beğenisini toplar. Bartın ili türkiye'nin kuzeyindeki karadeniz bölgesinin batı kesiminde yer almaktadır. Kozcağız bağlı olduğu bartın merkez ilçe merkezine 18 kilometre mesafe uzaklıktadır. Bartın ise bu bölgede yer alan küçük bir şehir olarak biliniyor. Batı karadeniz'in turkuaz ve berrak sularıyla ünlü şehri bartın hakkında merak edilenler şehir adını amastris adlı bir kraliçeden almıştır. Bartın konumu ise 41° 38' 15.3744'' kuzey ve 32° 20' 1.7268'' doğu gps koordinatlarıdır.

Bartın ili türkiye'nin kuzeyindeki karadeniz bölgesinin batı kesiminde yer almaktadır. Doğusunda kastamonu, güneyinde karabük ve batısında da zonguldak illeriyle. Bartın hangi bölgede sorusunun cevabı olan karadeniz bölgesi, oldukça geniş bir alanda kendine özgü doğası ile dikkat çekiyor. Bartın karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Batı karadeniz'e kıyısı olan küçük bir şehir olan bartın'ın en meşhur lezzetlerini sizler için bir araya getirdik.

Amasra Nerde Nerede Kac Km Kac Kilometre
Amasra Nerde Nerede Kac Km Kac Kilometre from www.amasram.net
İşte, bartın'a gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken lezzetler. Fakat binlerce yıllık köklü geçmişi ve kültürü ile oldukça farklı bir tatil deneyimi sunuyor. 1991 yılında zonguldak ilinden ayrılarak türkiye'nin 74. Yol üzerinde bulunan bartın ilinin ulus ilçesindeki ulukaya şelalesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Türkiye'de ölmeden önce görülmesi gereken 100 yer Karadeniz'in en huzurlu şehirlerinden biri olan bartın'ın oldukça zengin bir mutfağı var. Verimli arazileri olan şehirden, verimli akarsular geçer;. Bartın 192.389 toplam nüfusu karadeniz bölgemizde bulunan şirin bir ildir.

Doğuda kastamonu, güneyde karabük, batıda zonguldak ve kuzeyde ise karadeniz ile çevrilidir.

Ilıman deniz iklimine sahip olan karadeniz kenti olan bartın'ın bir diğer komşusu ise karabük'tür. İlin rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 481.7 m. Bartın, ülkemizin 1991 yılında şehir olmuş 74.ilidir. Verimli arazileri olan şehirden, verimli akarsular geçer;. Aynı zamanda bartın nehri kenarında kurulmuştur. 1991 yılında zonguldak ilinden ayrılarak türkiye'nin 74. Kozcağız haritası konumu ise 41° 28' 28.5240'' kuzey ve 32° 20' 13.8120'' doğu gps koordinatlarıdır. Türkiye'de ölmeden önce görülmesi gereken 100 yer Bartın, türkiye'nin karadeniz bölgesi'nde batı karadeniz bölümünde küçük bir ildir. Karadeniz'in en huzurlu şehirlerinden biri olan bartın'ın oldukça zengin bir mutfağı var. Fakat binlerce yıllık köklü geçmişi ve kültürü ile oldukça farklı bir tatil deneyimi sunuyor. Bartın ve i̇lçeleri arasındaki mesefeler mesafeler coğrafi koordinatlar yardımı ile hesaplanmıştır ve doğrusal uzaklıkları gösterir. Yol üzerinde bulunan bartın ilinin ulus ilçesindeki ulukaya şelalesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Posting Komentar

0 Komentar